Thursday, February 02, 2006

Zo ben je dak- en werkloos....

En zo ben je het niet meer :-).

Oftwel: We hebben een flat en ik heb een baan!

Allereerst de flat. Ik had hem maandag al gezien met makelaar 1. Kleine flat, ouder gebouw, maar het voelde meteen thuis. De buurt is echt super, het is niet al te druk en alle belangrijke winkels (groenten, vlees, telefoon, internet) zijn dichtbij. Ook is het naast ons favo restaurant dus helemaal prima :-). Niet al te ver van waar we nu wonen en erg dichtbij waar Noel woont.

Dinsdag heeft Arun hem ook gezien en hij viel er ook meteen voor. Gisteren de huisbazin gebeld (in Madras) en die vond dat we wel goed klonken (ze willen weten waar je werkt, wat voor functie je hebt, wat voor contract, of je bedrijf de huur betaalt of jijzelf enz) dus nu is het een kwestie van wachten tot ze alles opgeknapt hebben en dan kunnen we erin. En de huur? 200 euro :-D.

Gisteren kreeg ik een telefoontje van een van de bedrijven die talencursussen geven. Was er bij 2 geweest en dit bedrijf betaalde minder, maar is wel bereid om voor een visum te zorgen. Het eerste bedrijf belde trouwens ook nooit terug, heel irritant. De directeur vertelde dat ze bereid waren om tegemoet te komen aan mijn salariswensen dus ik stelde voor om hem nogmaals te ontmoeten met meer gedetailleerde vragen.
Vanmorgen daar geweest en het klonk allemaal goed. Ik werk 5 dagen per week en 9 uur per dag. De werktijden liggen ergens tussen 7 en 22, afhankelijk van wat bedrijven willen. Maar als je dus om 7 uur begint ben je om 16 uur vrij. Ik zal voornamelijk Nederlands gaan geven, maar ik heb aangegeven dat Duits en Frans ook wel lukken, zeker op beginners niveau. Over 3 maanden is de eerste evaluatie en dan kijken ze hoeveel klassen ik heb en hoeveel omzet ik genereer. Afhankelijk daarvan wordt mijn salaris verhoogd en na nog eens 3 maanden weer zodat ik hopelijk uiteindelijk op mijn gewenste salaris uitkom. Voor nu ben ik vooral blij dat ik een work permit krijg zodat ik niet over 4 maanden het land wordt uitgekickt. En het bedrijf ziet er professioneel en netjes uit.

Morgen word ik een halve dag ingewerkt en maandag begin ik echt :-).

xxx

1 comment:

 1. Kicke van harte gefeliciteerd!!!!
  Zo is er gelijk een hoop stres minder:-)

  Geniet er van meid.

  En ik kijk uit naar de verhalen over je nieuwe baan :-)

  Prettig weekend en feest er maar lekker op los, dat heb je nu wel verdiend;-)

  Liefs

  ReplyDelete