Tuesday, December 04, 2007

Goa en raveparty

Loop weer hopeloos achter met de site en we doen juist zoveel leuke dingen (wat waarschijnlijk ook de reden is dat ik zo erg achterloop...).

Op vrijdag 9 november was het Diwali, het grootste festival van de Hindoes. Even googelen voor meer info. Voor ons was het die dag een vrije dag en dus lang weekend. Arun en ik hadden zin om er even tussenuit te gaan en besloten naar Goa, en meer specifiek, Anjuna te gaan.

Anjuna is het strand waar de hippies zitten. Een reissite beschreef het als "een strand vol met getattoeerde drugsgebruikers", maar dat valt erg mee! Vriend van Arun had geadviseerd om naar guesthouse Sai Prasad te gaan; vlak aan het stand en goedkoop. Na een aantal reviews gelezen te hebben toch maar daarvan afgezien (het zit er blijkbaar vol kakkerlakken en zelfs ratten!) en dus op de bonnefooi naar Goa vertrokken.

We vlogen (lekker luxe) net na de middag dus waren rond 4 uur in Anjuna. Het eerste guesthouse waar we het probeerden was vol, behalve een kamer met airco, maar dat hoefde voor ons niet. Het 2e guesthouse had waarschijnlijk nog wel een kamer vrij en in de tijd dat ze dat gingen uitzoeken gingen we daar even zitten en een biertje drinken. Heerlijk aan het strand! Helaas was de kamer toch niet vrij, maar die jongen wist nog wel een ander guesthouse zei hij. Dus Arun met die jongen mee (zodra ze een "rijke blanke" zien verdubbelt de prijs) en ik bleef daar nog even zitten. De jongen was na 5 minuten terug, Arun na een half uur. Blijkbaar had de jongen alleen maar vaag de richting aangegeven waar Arun het moest proberen, maar na even rondgelopen te hebben had hij uiteindelijk toch een leuk guesthouse gevonden.

En inderdaad: alles in frisse kleuren geschilderd, direct aan het strand en de kamer had een bed met schone lakens, 3 planken aan de muur die als kast dienden, een badkamer met (koude) douche en een ventilator. Verder kregen we nog wat extra lakens en wc papier dus wat wil je nog meer?! Toen we ons gingen omkleden en de deur dichtdeden zag ik daar aan de binnenkant de huisregels van het guesthouse: "Welkom bij Sai Prasad!". Waren we dus toch nog daar terecht gekomen! En het viel hardstikke mee....

Het "restaurant" van het guesthouse lag aan het strand dus daar wat gegeten. Erg lekkere tonijnsalade! Het was inmiddels donker geworden en de stroom viel uit dus hadden we een romantisch diner bij kaarslicht.

Na het eten een scooter gehuurd en op zoek naar een leuk feest. Vrij snel gevonden en daarna ook nog naar een disco vlakblij ons guesthouse. Na het uitgaan nog ergens wat gegeten (het was iets van 3 uur 's ochtends maar ook dan zijn er nog genoeg restaurants open) en toen naar bed.

De volgende dag werden we pas laat wakker en hebben we niet zo veel gedaan. Zonsondergang gezien op een ander strand dat helemaal verlaten was. Zelfs geen kleine strandhut te vinden dus we voelden ons bijna alleen op de wereld. Daarna naar de beroemde hippie-markt die daar elke zaterdag is. Waar je ook naar op zoek bent, ze hebben het daar! Een aantal leuke dingen gekocht en daarna weer uitgeweest. Wederom werd het laat (4 uur) en na een diner/ontbijt op dit tijdstip lekker gaan slapen.

Arun heeft eind 2004 een tattoo laten zetten. Door een echte dokter/tattoeerder, in een ziekenhuis. Blijkbaar was het toch allemaal niet zo hygienisch want zijn tattoo was behoorlijk verknald. Je kon niet eens zien wat het was! In Anjuna zat een goede tattoeerder en dus is Arun daarheen geweest voor een nieuwe tattoo, over zijn oude heen. Op zijn bovenarm zit nu een mooi gekleurde krab (Arun's sterrenbeeld). Zelf ging ik voor een ayuvedische massage, altijd lekker.

Tegen 8 uur vertrokken we naar Belgaum, een plaats ongeveer 4 uur verderop. Er waren namelijk geen vluchten meer vanaf Goa en nog wel vanaf daar. In Belgaum in een hotel geslapen en de volgende ochtend werden we verrast door de vlieguigmaatschappij met het bericht dat de vlucht vertraagd was. En daarna nog een keer zodat we uiteindelijk die dag ook niet meer op het werk zijn geweest. Een echt lang weekend dus!

Het weekend erna was het tijd voor een echte raveparty. Nou ben ik in Nederland naar de nodige feesten geweest, maar dit was een hele belevenis! Feesten na half 12 is in Bangalore zoals jullie weten verboden. Sinds een jaar of 2 moet alles precies om half 12 dicht zijn, liefst nog eerder. Heel af en toe (lees: als een disco genoeg geld geeft aan de dienstdoende agent) gaat het wel eens door tot half 1, maar dat is een grote uitzondering. Raveparties gaan echter de hele nacht door en zijn daardoor ook illegaal. Mocht de politie erachter komen dat er zo'n party komt dan kun je er donder opzeggen dat deze opgerold wordt, alle spullen in beslag genomen worden en met een beetje pech de organisatie een paar nachten in de cel mag doorbrengen. Deze parties worden uiteraard ook niet grootscheeps aangekondigd, maar uitnodigingen worden verstuurd per sms. De organisator stuurt een bericht naar bijvoorbeeld 15 vrienden. Deze vrienden nodigen ook weer persoonlijk hun vrienden uit en op deze manier zorg je ervoor dat er geen vreemden op je feest komen. In het smsje staat precies waar je moet zijn (echt letterlijk in "the middle of nowhere") en toen wij daar aankwamen zagen we een stuk of 30 geparkeerde auto's, meer niet. Iets verderop stonden een paar jongens bij een auto waar muziek uitkwam en dat was blijkbaar waar je je moest melden. Bij hun moest je aangeven door wie je uitgenodigd was en zij checkten dan of dat klopte. Nadat onze namen gecontroleerd waren moesten we even wachten en daarna kwam er iemand die ons meenam het bos in. Na ongeveer 5 minuten lopen kwamen we op een open plek aan en daar stond de dj achter zijn draaitafel. Tussen de bomen hadden ze een soort van witte kabels gespannen en met blacklights eronder lichtte dat op. Ook was er een tafel waar je water, redbull en chips kon kopen. Echt heel apart! Over het feest zelf kan ik kort zijn: Super!!! Hele goede muziek, goede sfeer en het ging door tot 8 uur 's morgens.

Helaas was ik halverwege de avond de huissleutel verloren, waarschijnlijk uit mijn zak gevallen. Toen we dus eindelijk thuis kwamen konden we het huis niet in. Eerst maar wat thee gedronken (je hebt hier overal thee-stalletjes) en ontbijt gehaald en toen iemand gestuurd om de sleutelman te halen. Deze man komt naar je huis met een soort van voorbeeldsleutel die hij in het slot steekt en heen en weer wiebelt. Aan de hand van de kleine krasjes die daardoor in de sleutel komen kan hij opmaken wat er precies gevijld moet worden en na een minuut of 10 heb je een perfect passende sleutel. Ideaal!

De zondag hebben we vooral geslapen... Net als vroeger :-).

De volgende blog meer over mijn trip naar Kolkata!

Liefs,

Sanne

No comments:

Post a Comment