Sunday, October 14, 2007

Eid Mubarak!

Hallo Allemaal,

Eid Mubarak!!! Wat? zullen jullie wel denken. Dat wensen de Moslims elkaar vandaag, het is namelijk suikerfeest hier. 2 dagen later dan in Nederland in verband met de maan. Die was hier namelijk nog niet te zien. We zijn ook 1 dag later begonnen met vasten dan in Europa. "We"?? Jawel, ik heb dit jaar meegevast! Ok, ik geef eerlijk toe: 4 dagen in Delhi heb ik gezondigd want het was daar veel te warm om overdag niets te drinken en ik wilde ook graag wat van het Noord-Indiase eten proeven. De andere dagen heb ik netjes tussen zonsopgang en zonsondergang niet gegeten of gedronken. Was het zwaar? Nee, viel best mee. De eerste 2/3 dagen heb je overdag een hongerig gevoel, maar het is wonderbaarlijk hoe snel je lichaam zich aanpast aan minder eten. Nu ik wel weer mag eten voelt het bijna slecht om uitgebreid te ontbijten, te lunchen en te dineren.

Maar goed, Delhi dus. Delhi was erg leuk! Veel warmer dan Bangalore, boven de 30 graden. We zijn eigenlijk vooral in Gurgaon geweest, een buitenwijk van Delhi. Of eigenlijk was het een totaal ander dorp, maar inmiddels aan Delhi vastgegroeid. Hier vind je alle grote bedrijven en veel nieuw flats. De wegen zijn een stuk beter, er zijn voornamelijk winkelcentra en de mensen die er wonen zijn van de hogere sociale klassen. Omdat (bijna) iedereen daar een eigen auto heeft vind je er geen openbaar vervoer. Behalve dan fiets-ricksjaws, die zijn er wel. We zijn met de kinderen naar een pretpark geweest (erg leuk!), hebben een dagje Delhi gedaan inclusief shoppen op een kledingmarkt waar alles omgerekend 40 cent kost. Heb de India Gate gezien (namaak van de Arc de Triomphe), het parlementsgebouw en het huis van de president. En ook nog naar een tempel geweest en heerlijk gegeten. Aan de ene kant lijkt Delhi, of Gurgaon eigenlijk, een heel stuk beter dan Bangalore, maar ook daar zie je nog steeds grote armoede.


Midden in Gurgaon: aan de ene kant ruime wegen en viaducten, aan de andere kant mensen met kamelen die daar op een stuk braakliggend terrein wonen.

Verder belangrijk nieuws: Hare Majesteit de Koningin en Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima komen naar Bangalore! En via de Nederlanse ambassade hebben Arun en ik een uitnodiging ontvangen voor een 1-uur durende ontvangst. Tijdens de ontvangst worden we aan het Koninklijk gezelschap voorgesteld en daarna mogen we in groepen van 10-15 ongeveer 3 minuten met elk spreken. Geen tijd voor diepzinnige gesprekken dus, maar wel ontzettend leuk. De dresscode is streng: zwart pak voor de heren en een middagjapon voor de dames en verder zijn er regels over hoe je ze moet aanspreken, dat je geen cadeaus, bloemen of brieven mag aanbieden en (helaas!) geen foto- of filmapparatuur meenemen. De ontvangst zal 26 oktober a.s. plaatsvinden dus daarna horen jullie het wel.

Ga nu naar de supermarkt, boodschappen doen (hoe burgerlijk). Er is trouwens onlangs een Spar geopend hier, maar die zit nogal ver weg. Maar schijnt wel een supermooie supermakt te zijn waar je alles kunt krijgen. Zelfs kaas! Daarna gaan Arun en ik de stad in om te kijken of we een mooi pak kunnen vinden voor hem. En daarna naar de film.

Volgend weekend hebben we een (Moslim) bruiloft van een collega van mij. Lijkt me erg leuk want ben nog nooit op zo'n bruiloft geweest en ook is het een eind hiervandaan dus kunnen we hopelijk nog wat van de omgeving zien daar.

Tot de volgende keer!

Liefsssssss,

Sanne

No comments:

Post a Comment