Monday, January 15, 2007

Alweer half januari...

Hoi iedereen,

Van het goede voornemen om meer te schrijven is nog niet veel terecht gekomen. Van het minder eten en meer sporten ook niet trouwens, haha. Wat hebben we de eerste weken van 2007 uitgespookt?

Allereerst oud & nieuw zelf. Na de meest uiteenlopende plannen zijn we uiteindelijk naar het Taj Westend (allemaal even googelen nu ;-) ) hotel geweest. Op oudjaarsdag in de middag ingecheckt en we hadden echt super luxe kamers: breedbeeld televisie, bad, groooot bed, balkon en het allerbeste: een persoonlijke butler. Het Westend had een arrangement waarbij je per kamer ook 2 kaartjes kreeg voor het "Blue Bar" feest. De Blue Bar is de bar van het hotel, in de tuinen en een plek waar de who is who van Bangalore komt.
Na het inchecken zijn we het zwembad ingedoken. Erg koud, maar wel verfrissend zullen we maar zeggen. Daarna naar de sauna en het stoombad en weer terug naar de kamers om wat te eten. Kamers ja, want we waren in totaal met z'n zevenen / 3 kamers: Arun en ik, Noel en zijn vriendin, Ambika en Omal (Noels zus), Sal (haar man) en Littil (Omals en Noels jongere broer). Toen we van onze overheerlijke club sandwich genoten kwam onze butler om te vragen hoe laat hij het bad moest klaarmaken. Zes uur leek ons wel een mooie tijd dus om zes uur was het melkbad klaar: echte melk in het water (schijnt goed voor de huid te zijn), overal kaarsen en bloemblaadjes in het water en rondom het bad. Luxe!!!!!!!

Tegen acht uur onze mooie kleren aangetrokken en op naar de Blue Bar. Al het eten en drinken was gratis en dan hebben we het wederom niet over kip, patat en appelmoes, maar meer in de richting van oesters en kaviaar. Allebei niet echt superlekker, maar ja... het hoorde er nou eenmaal bij, arme wij ;-). Drinken was ook goed, er was een super professionele coctailshaker die voor iedereen wat anders mixte en allemaal even lekker. Vooral veel martini-watermeloensap gedronken en champagne natuurlijk. Tegen half 3 waren de meeste mensen dronken dus tijd om terug te gaan naar het hotel. Ik zal geen namen noemen, maar er was iemand die echt geen flauw idee had hoe hij terug was gekomen, ergens na 12 uur was hij het allemaal kwijt geraakt, wel grappig overigens ;-).

Nieuwsjaarsdag lekker gegeten van het ontbijtbuffet en in plaats van 11 uur mochten we om 3 uur 's middags uitchecken. Arun nog een massage, ik nog even slapen en toen was het tijd om te gaan. Het arrangement was echt super uitgebreid voor de prijs, bijna te mooi om waar te zijn. En dat bleek het ook bijna te zijn... Bij het uitchecken kwam er een of andere manager naar ons toe dat ze een fout hadden gemaakt... we hadden een arrangement gekregen die eigenlijk zo'n 100 euro per kamer duurder was en dus te weinig betaald. Na en uur overleg en nog meer managers erbij hadden we ze aan het verstand gebracht dat inderdaad ZIJ een fout hadden gemaakt en niet wij dus, zoals Hans Teeuwen zou zeggen: Vette Pech voor de kabouters!

De eerste week van januari had ik vrijgenomen en dat was maar goed ook want Vamshi en Jd kwamen op bezoek. Allebei een stuk gegroeid (7 en 4 zijn ze nu), maar nog even lief als de afgelopen keren. Voor het eerst dat ze alleen hadden gevlogen en Delhi - Bangalore is toch bijna 4 uur vliegen. Ook nog eens 1,5 uur vertraging door het weer, maar uiteindelijk waren ze er toch. Arun moest die week werken, maar had gelukkig wel het weekend vrij kunnen krijgen. De eerste dagen beetje rustig aan gedaan... beetje winkelen en zo en naar de film Happy Feet geweest (met die dansende en zingende pinguins, echt wel grappige film!). Arun had gehoord dat er 3 uur van Bangalore een leuk viskamp was en hij had geprobeerd daar informatie over te vinden. Maar zoals gebruikelijk in dit land was er zelfs met google niks te vinden. Pas op vrijdag kwam hij via-via achter het telefoonnummer en toen waren ze al volgeboekt voor zaterdag op zondag (je blijft daar zeg maar 2 dagen, 1 nacht). Daarom zaterdag maar naar Wonderla gegaan, een pretpark. Het park is onderverdeeld in een waterpark en dan het droge gedeelte met allemaal achtbanen en zo. We hadden onze zwemspullen niet bij ons en achteraf gelukkig maar want ik was anders zo in mijn bikini daar naar binnen gelopen. De kinderen en Arun hadden shorts gekocht zodat ze wel naar binnen konden en eenmaal binnen bleek dat iedereen met de kleren aan zwemt. Ik had dus mooi voor schut gestaan met mijn bikini....

Het pretpark zelf was erg leuk. Totaal niet druk en de meeste achtbanen en attracties deden niet onder voor menig Europese. Arun is niet zo van de achtbanen en hij heeft ontzettend last van zijn rug, maar ik ben nog wel in een paar leuke geweest. Ook in een grote schommelboot met Vamshika die in het begin heel stoer zei dat ze wel hoopte dat hij hoog en hard ging, maar toen dat eenmaal gebeurde het op een krijsen zette en noooooooit meer met mij ergens in wilde gaan, hahaha.

Na het dagje pretpark in een hotel overnacht en op zondag naar het Cauvery Fishing Camp. We hadden bedacht om daar een dag te blijven want Arun en ik moesten allebei weer werken op maandag, maar het was gewoon te mooi om niet te blijven. Het ligt midden in de bossen, aan een rivier waar echte krokodillen en heel veel vis zit. De bedoeling is dat je om 12 uur incheckt in of een tent (zijn er 12 van) of een huisje (zijn er 8 van). Het is er dus nooit echt druk, er is veel ruimte en ieder huisje/tent had ook een eigen hangmat en schommel. Ook stonden er overal bordjes met beschrijvingen van de bomen en de dieren die je daar kon tegenkomen (inclusief de King Cobra....) dus zowel recratief als educatief. Om 2 uur is er lunch (erg lekker) en in de middag hebben we een boottochtje op de rivier gemaakt. In een of ander gammele, zelfgemaakte ronde boot en een gids die doodleuk vertelde dat als de boot omsloeg je er geweest bent in verband met de draaikolken en krokodillen. Lekker dus! De krokodillen waren trouwens een stuk groter en echter dan ik had verwacht. Dacht dat het van die kleintjes zouden zijn (dat hadden ze verteld), maar het waren dus echt 2 meter lange exemplaren.... Na de boottocht was er nog vissen (maar toen lagen we te slapen) en een kampvuur. Ook werd er vanaf half 9 diner geserveerd.

De volgende ochtend werden we om half 7 gewekt en was het tijd voor een ochtendwandeling. Normaal ga je dan de heuvel beklimmen, maar omdat we niet dachten dat Vamshi en Jd dat vol zouden houden hadden ze speciaal voor ons een andere route uitgestippeld. Na de wandeling ontbijt, een ritje op een olifant, nog even vissen en toen was het tijd om terug naar Bangalore te gaan. Omdat dit viskamp in de middle of nowhere was, had ik geen bereik op mijn telefoon dus had ook mijn werk niet ingelicht dat ik niet zou komen. Zodra telefoon het weer deed toch naar mijn teamleader gesmst en zijn enige reactie: Ok, heb je nog vis gevangen?? Haha, wou dat alle bazen zo reageerden.

De rest van de week wel gewerkt, Arun had eigenlijk vrij maar moest toch elke dag naar kantoor met de kinderen. Afgelopen zaterdag zijn ze weer vertrokken naar Delhi. Op de laatste dag nog wel wat foto's kunnen maken, hopelijk heeft Arun snel tijd om ze op de site te zetten.

Nu is het erg stil... vooral vandaag want ik ben vrij (is weer eens een feestdag hier), Arun moet wel werken dus nou mis ik het gelach, gekibbel en gespeel wel. Nog een paar maanden en dan komen ze weer :-).

Liefs voor iedereen!

Sanne

No comments:

Post a Comment